crna kronika

GORIO GORSKI KOTAR: Vatreni tjedan podigao sve goranske vatrogasce


Vatrogasci

GORSKI KOTAR – Protekli tjedan goranski vatrogasci imali su pune ruke posla. Nisko raslinje i suha trava gorjeli su na području, Gornjeg Jelenja, Donje Dobre, Duge Njive u Delnicama i Moravicama a u Staroj Sušici izgorjela štala.

Gorjela trava i raslinje

Prvi požar buknuo je na brdu Mrzle Vodice na području Gornjeg Jelenja koji su gasili vatrogasci  JVP Vežica, te DVD Lokve i Hreljin. U tom požaru koji je ugašen za sat vremena, izgorjelo je oko 2 hektara suhe trave, lišća i šikare te su nagorjela tri drvena telefonska stupa. U Donjoj Dobri požar je zahvatio raslinje i travu na nekoliko mjesta uz željezničku prugu te se pretpostavlja da je uzrok tih požara kočenje lokomotive. Na delničkom području u požaru uzrokovanom ljudskom radnjom u blizini naftovoda izgorjelo je 1,2 hektara trave i niskog raslinja. U oba požara nije bilo ozljeđenih osoba niti materijalne štete a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požari se nisu proširili na okolna područja.

Nakon kamiona u gašenje moravičkog raslinja

Najvatreniji tjedan imali su vrbovščanski vatrogasci koji je započeo sa požarom kamiona na staroj cesti Rijeka-Zagreb u Nadvučniku u kojem je potpuno izgorjela kabina teretnog vozila prilikom čega osim velike materijalne štete nije bilo ozlijeđenih. Nakon toga vrbovščanski vatrogasci gasili su nekoliko požora na moravičkom području. Nakon manjeg požara u petak u prijepodnevnim satima na području Borik imali su i veći požar. Zbog brzog širenja vatre i prilično teškog terena na kojem je došlo do požara DVD-u Vrbovsko koji je izašao na intervenciju u pomoć su morale priskočiti i snage DVD-a Željezničar iz Moravica te DVD-a Lukovdol.

Na kraju tjedna DVD Vrbovsko interveniralo je ponovno u moravičkom kraju gdje je ponovno došlo do čak tri požara na otvorenom a zatim kao ispomoć intervenirali su i na požaru koji su gasili delnički i ravnogorski vatrogasci u Staroj Sušici gdje je izgorjela štala.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti, arhiva, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: