SAM_2745

Gradonačelnik Dražen Mufić opet je, po tko zna koji put, nadigrao smušenu oporbu koja je nakon negodovanja složno digla ruku za uhljebljenje referentića

 

VRBOVSKO – Grad Vrbovsko dobija upravnog referenta za pitanja srpske nacionalne manjine. Odlučilo je tako i to jednoglasno Gradsko vijeće Vrbovskog na sinoćnjoj sjednici.

 

Svi dali zeleno svjetlo

 

Iako je rasprava o otvaranju tog novog radnog mjesta u gradskoj upravi bila u znaku prepucavanja oporbenih vijećnika i gradonačelnika o stvarnoj potrebi za takvim zapošljavanjem na kraju se ipak dogodio preokret i svi su dali zeleno svjetlo.

 

 

Kovačić (NL Dalibora Kratohvila): Ima puno drugih stvari koje treba umjesto ovog uhljebljenja

 

 

U raspravi su  komentarima dominirali nezavisni vijećnici Dalibora Kratohvila pa je tako Nedeljko Kovačić kazao da smatra da u Gradu ima puno drugih stvari koje treba financirati a kojima se režu sredstva nego da se otvara takvo jedno radno mjesto na kojem se ne zna što bi ta osoba uopće trebala raditi, nazvaši to uhljebljenjem. Dalibor Kratohvil to je pak okarakterizirao kao zbrinjavanje tražeći potvrdu da li zaista Zakon na to Grad obvezuje i da li i gdje u Hrvatskoj postoji primjer takve prakse dok je za Damira Grgurića glavno pitanje zbog čega se ta Zakonska obveza ako ona postoji nije ispunila onda kada je Zakon i stupio na snagu.

 

 

Rački (SDP): Znači li otvaranje tog radnog mjesta nezadovoljstvo dosadašnjim radom postojećih struktura?

 

 

Komentarima se pridružio i SDP-ovac Marijan Rački kojeg je zanimalo da li otvaranje tog radnog mjesta znači nezadovoljstvo dosadašnjim radom postojećih struktura od dogradonačelnice do Vijeća srpske nacionalne manjine ili je to zakonska obveza. Ignoriravši komentare o uhljebljenju i zbrinjavanju kao i o praksi u drugim sredinama gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić svoje objašnjenje bazirao je na među komentatorima glavnoj nepoznanici a to je poštivanje zakona.

 

 

Roknić: Zakon obvezao da se takav čovjek treba zaposliti a sada je došlo vrijeme

 

 

To je obveza Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koju mi na ovaj način ispunjavamo, kazao je Mufić kojem je podršku dao i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Duško Roknić kazavši da ako je zakon obvezao da se takav čovjek treba zaposliti a sada je došlo vrijeme i Grad je u mogućnosti onda ga treba i zaposliti. Sa obzirom na nepoznavanje i nepripremljenost oporbenih vijećnika kojima je ključno pitanje bilo da li je to po zakonu tvrdnja gradonačelnika da je to zakonska obveza u konačnici je i na njegovo opće iznenađenje, napravilo obrat u mišljenjima sumnjivaca koji su zajedno sa ostalim vijećnicima digli ruke za otvaranje novog radnog mjesta i zapošljavanje referenta za pitanja srpske nacionalne manjine  kojem će bruto plaća biti 6.400 kuna.

 

SAM_2748

Oporba dala zeleno svjetlo za potrošnju 76.800 Kn koliko će Grad godišnje koštati novootvoreno radno mjesto

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar