Primorsko goranska županija

ZAHVALJUJUĆI PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI: Goranskim gradovima i općinama 2.5 milijuna kuna za javni linijski prijevoz


Oglasi

GORSKI KOTAR – Kako bi se olakšalo trenutno iznimno nepovoljno stanje u javnom linijskom prijevozu putnika, Primorsko-goranska županija osigurala je 2,5 milijuna kuna, najavio je dožupan Petar Mamula na redovnoj tiskovnoj konferenciji Županije.

Pomoć Gorskom kotaru dok ministarstvo ne donese konačno rješenje

Naime, proces implementacije novog sustava obavljanja prijevoza putem Ugovora o javnoj usluzi nije doveden do kraja te se ovim načinom pokušava pomoći ruralnim područjima, tj. Gorskom kotaru dok nadležno ministarstvo ne donese konačno rješenje, pojasnio je Mamula te istaknuo da je od ukupno raspoloživih sredstava, 1,7 milijuna kuna raspoređeno Gradovima Čabru i Vrbovskom, te Općinama Brod Moravicama, Fužinama, Mrkopalju i Ravnoj Gori. Preostale četiri goranske samouprave, koje u trenutku prve raspodjele sredstava nisu imale kompletnu dokumentaciju, a riječ je o gradu Delnice te Općinama Lokve, Skrad i Vinodolska, mogu se javiti na Javni poziv za prijavu projekta za drugu raspodjelu koji je još otvorena.

Oglasi

Uređenje Kamačnika, Zelenog vira i Vražjeg prolaza

Uz informaciju o sufinanciranju linijskog prijevoza na županijskoj konferenciji je istaknuto i da je dana suglasnost Javnoj ustanovi Priroda za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za obnovu posijetiteljske infrastrukture u  Kamačniku te Vražjem prolazu i Zelenom viru kao i informacija da su među devet kapitalnih donacija udrugama nacionalnih manjina i vjerskim organizacijama, župa u Mrkoplju koja će dobiti 66 tisuća kuna za popravak krova i SKD Prosvjeta Pododbor Moravice kojoj za obnovu stolarije na staroj školi u Dokmanovićima ide 59 tisuća kuna.

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija, Nensi TATAR

%d blogeri kao ovaj: