Grad Vrbovsko vijesti

ŽUPA VRBOVSKO PROSLAVILA NEBESKOG ZAŠTITNIKA: Na svetkovinu sv. Ivana Nepomuka liturgijsko slavlje predvodi župnik Novog Vinodolskog i Drivenika, Mario Frlan


Oglasi

VRBOVSKO – Jučer je u župnoj crkvi, u Vrbovskom proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika župe Svetog Ivana Nepomuka. Na svetkovinu zaštitnika, liturgijsko slavlje predvodi je župnik Novog Vinodolskog i Drivenika, Mario Frlan uz pratnju domaćeg župnika vlč. Hrvoja Poljaka, susjednih svećenika iz delničkog dekanata i ministranata a uz glazbenu pratnju crkvenog zbora pod vodstvom Zlatka Barabe.

U propovjedi vlč. Frlan naglasio je značaj ispovijedi koja je utjecala na život Sv. Ivana Nepomuka – ne odajući ispovjednu tajnu, te brojnim okupljenim vjernicima uputio čestitku za crkveni župni blagdan.

Tom prigodom vrboščanski župnik vlč. Poljak osvrnuo se na sanaciju krova crkve koja se obavlja te izrazio zahvalu Gradu Vrbovskom i svim ostalima koji pomažu u toj obnovi.

Nakon svečanog misnog slavlja proslava svetkovine sv. Ivana Nepomuka nastavila se na prigodnom domjenku.

Uoči župnog blagdana u Vrbovskom, duhovna priprava za proslavu započela je misama održanim u nedjelju i ponedjeljak koje je predvoditi kancelar Riječke nadbiskupije, Goran Žan Lebović Casalonga.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO : ustupio Juraj Šragalj

%d blogeri kao ovaj: