sport i školstvo vijesti

DJEČJI PROJEKT DND-A SPORTOM DO ZDRAVLJA : Polaznici imali svoj prvi nastup na pravom kuglačkom natjecanju

Učenici koji su sudjelovali u projektu rekreativnog bavljenja kuglanjem protekli vikend nastupili na pojedinačnom prvenstvu za podmladak u Otočcu


U ravnogorskom DND-u izrazito su ponosni na svoje mlade kuglače te su zahvalili svima koji im pomažu da se projekt ,,Sportom do zdravlja” održi u Ravnoj Gori.

Oglasi

RAVNA GORA – Mladi ravnogorski kuglači, polaznici projekta ,,Sportom do zdravlja”, imali su svoj prvi nastup na pravom kuglačkom natjecanju i to pojedinačnom prvenstvu regije zapad za podmladak održanom u Otočcu. Te male do jučer početnike a danas već sportaše okupilo je ravnogorsko Društvo naša djeca sa ravnogorskom školom u sklopu, prošle godine, pokrenutog projekta ,,Sportom do zdravlja” kroz koji su svoje prve kuglačke korake na lokalnoj kuglani imali priliku napraviti svi učenici od 1. do 8. razreda.

Tako su ti osnovci koji su sudjelovali u DND-ovom projektu, rekreativnog bavljenja kuglanjem protekli vikend imali priliku nastupiti na svom prvom pravom natjecanju – prvenstvu u Otočcu, braneći boje KK Goranka i KK Ravnogorac.

Kako javljaju iz ravnogorskog DND-a za Kuglački klub Goranka kuglale su mlade ravnogorske snage  Marin Abramović, Ivan Podobnik, Lukas Dožaić i Lana Mance a oni najmlađih nastupili su za KK Ravnogorac i to Paula Florijan, Iris Abramović, Mia Padavić, Erik Bajt, Ivano Katić, Tino Skok, Sebastijan Karlović, Alen Klobučar i Neo Krepenc.

U ravnogorskom DND-u istaknuli su da su izrazito ponosni na svoje mlade kuglače te zahvalili svima koji im pomažu da se projekt ,,Sportom do zdravlja” održi u Ravnoj Gori i time pruži mogućnost djeci bavljenja sa što više aktivnosti, načelniku Mišelu Ščuki koji uvijek podržava takve aktivnosti i pomaže ih financijski te voditeljima Štefici Pezerović i Daliboru Podobniku koji su vodili mlade kuglače na njihovo prvo Prvenstvo u kuglanju.

Kao i u DND-u ponosna je i to posebno na prvi nastup malih ravnogorskih kuglača i kuglačica u kategoriji U-9, njihova voditeljica Pezerović. –  Preponosna sam i prezadovoljna sa svima koji su nastupili nakon tako kratkog perioda kuglanja. Jedna medaljica nam je pobjegla za samo 6 čunjeva., istaknula je Pezerović uz zahvalu DND-u koji je kroz svoj projekt doveo djecu na kuglanu, KK Ravnogorac na sponzorstvu, Općini Ravna Gora na pomoći oko prijevoza te svim roditeljima koji su pratili djecu na putovanju i koji ih redovito prate na treninge.  – Nadam se da ćemo nastaviti surađivati svi zajedno i osigurati budućnost ovog sporta u Ravnoj Gori, poručila je Pezerović.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Društvo Naša Djeca Ravna Gora

%d blogeri kao ovaj: