Uskoro natječaj za direktora Bijele Kose


Dražen Mufić i Tihomir Magdić

VRBOVSKO – Uskoro, krajem veljače iduće godine istiće mandat direktoru gradske tvrtke Bijela Kosa, Tihomiru Magdiću. Kako se novi natječaj temeljem Statuta društva raspisuje najkasnije jedan mjesec prije isteka mandata, Skupština koju čini Gradsko vijeće Vrbovskog to je jučer i učinila. Uz tu odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje direktora Bijele Kose koji će se uskoro objaviti i sredstvima javnog priopćavanja Skupština je imenovala i Natječajnu komisiju koju će činiti Odbor za izbor i imenovanje. Da se podsjetimo, Tihomir Magdić na čelu je tvrtke Bijela Kosa od njenog osnivanja. Sredinom 2005. godine tadašnja koalicijska vlast HDZ-a i SDSS-a osniva tvrtku koja će se baviti izgradnjom skijališta Bijela Kosa i na čelo postavljaju Magdića koji dolazi iz redova HDZ-a a preuzimanjem funkcije povlači iz tadašnjeg poglavarstva. S njegovim postavljanjem na mjesto v.d. direktora tvrtke kao niti sa njenim osnivanjem tada se nisu složili oporbenjaci a današnja vlast SDP, PGS kao niti tadašnji HIP-ovac, danas Nezavisni Dražen Mufić. Funkciju v.d. Magdić je obavljao godinu dana kada se raspisao natječaj za izbor direktora na koji je samo on predao molbu. Kao jedini kandidat Magdić je imenovan za direktora tvrtke Bijela Kosa na mandat od četiri godine kada je obećao da će najveći investicijski pothvat Grada Vrbovskog – skijalište, realizirati u što je moguće kraćem roku.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi TatarKategorije:gospodarstvo

0 replies

 1. Jedva čekam da vidim za koga će ovaj puta biti prilagođen natječaj za direktora Bijele kose.

 2. zna se vec kome

 3. oni koji imaju veze i rodaka u komisiji…

 4. O pa to je “fantomski direktor”… meni je najzanimljivija stvar da on ima “menadžerski ugovor”??? “Direktor M” je prije vođenja Bijele kose bio uspješan menadžer???? Kako? Kada? Gdje???
  Bilo bi moralno i odgovorno da lijepo vrati 14.000 kn plaće (puta broj mjeseci) koje je primao za svoj nerad. Nije etički primati tolike novce dok se radnici bivšeg DIV-a ruše po cesti od gladi. Kako može ići po ulici? Gdje su mu nadležni? Zar oni nemaju oči???!!!
  Natječaj će se opet namjestiti za njega… inače u svakom normalnom društvu takva osoba za nikakve rezultate ne bi bila nagrađena s ogromnom i neopravdanom plaćom već bi bila smjenjena odavno i teško da bi ikada igdje ponovno dobila posao. Možda mu i ovaj puta braco ponovno osigura radno mjesto.

 5. zadnji sam koji bi branio dotičnog gospodina,ali čisto istine radi:otkud ti da on ima menađerski ugovor(vjerojatno se priča po birtiji…),otkud ti da ima plaču 14.000(toliko nema ni gradonačelnik),ili se nazna šta je to bruto a šta neto;dalje-otkud ti to da nema baš nikakve rezultate(nekakvi ipak postoje iako ne dovoljno tj. onoliko koliko se očekivalo)…e sad na kraju ključno pitanje:sadašnja vlast je izbore dobila najviše na pljuvanju bijele kose(njezinog direktora),komunalca itd,a sada ispada da je komulanac još gori nego prije,da bijela kosa i dalje ima neradnika kojeg oni plačaju,a za svaku veću akciju ili problem se opet zove bivšeg omraženog gradonačelnika kojega su se jedva riješili…

  • dakle,ako će sadašnja vlast biti vjerodostojna onda bi trebali zatvoriti poduzeće bijela kosa,novog direktora ni ne treba,te malo pomaknuti svoje nogice pa prošetati po zagrebu ili rijeci nebi li pokušali isakmčiti koji milionček za kakvu cestu,kanalizaciju itd…a ne sjediti u kancelariji i čekati još jedan mandat i pričati kako se ništa nemože…lovice koju im je bivši ostavio u proračunu su potrošili i sad zimski san par godina.Ili se vode onom logikom:ako ništa ne radimo nemožemo ni pogriješiti pa onda bolje da ništa ne radimo…bar još jedan mandat je ionako siguran…

  • Istine radi: Odi u poglavarstvo i traži uvid u njegov ugovor (koji nitko ne smije vidjeti jer je kao menadžerski-to je izjavio gradonačelnik Mirković u Jutarnjem listu 29.12.2009.), bruto plaća mu je oko 20.000 kn a neto plaća mu je i viša od 14.000 kn s raznim dodacima npr. terenskim itd., (zatraži i uvid u obračunske liste plaća, građanin si koji plaća porez, imaš na to pravo). Sjeti se samo kako je sve zataškano kad je o tome pisao Jutarnji pred godinu dana. Sve o istini o “fantomskom direktoru i skijalištu” pročitaj na:

   http://www.jutarnji.hr/sefu-fantomskog-skijalista-isplaceno-dosad-milijun-kuna/438509/

   A što se tiče bivšeg gradonačelnika to si u pravu – čovjek je i dalje “Marica za sve” i bilo bi super da se što prije vrati jer ovaj iz SDP-a je totalni fikus!!!

 6. Bilo bi najbolje da se to radno mjesto ukine jer dotični nije opravdao isplaćene mu novce.Da se mene pita ja bih zaposlio honorarno nekog suradnika koji bi bio plaćen prema odrađenom poslu.To bi vjerojatno bilo jeftinije nego ovo do sada i učinkovitije. Ovako on može direktovati do penzije a od skijališta ništa. Kako reče naša premijerka jednome u saboru:”važno da plaćica ide” Po mojoj slobodnoj procjeni brutto plaća, troškovi auta,reprezentacije itd iznose lijepih cca 300000 kuna godišnje. Za te novce se može puno toga napraviti a još kada pomnožimo to sa godinama direktovanja našeg Magdića do sada cifra se vrtoglavo penje. Da nam živi živi rad, a i prošla i sadašnja vlast.

 7. – Zašto je plaća bitna u ovoj priči? Nemojte to radije spominjati, bojim se reakcije mještana – branio se Magdić.

  zašto bi se bojao reakcija mještana.. prosječna plaća građana Republike Hrvatske iznosi 5461,20 kn, a njemu je malo viša, 14 000 kn…čega bi se bojao kada samo radi svoj posao… AMA BAŠ NIŠTA…. i sad da ga čovijek nebi….. neznam.. vi odaberite šta bi mu radili.. ali neka svaka čast iskoristio je to na legalan način kada naši oci se daju tako lako izmanipulirati ili čak u šta ja vjerujem a možda je i istina da i oni imaju dio kolača.. a tu svi spadaju od hdz koji ga je postavio do današnje vlasti…

 8. i da bi sada na kraju mi građani blijedo gledali ko telad u šarena vrata kako on ima visoku plaća koja je nadprosjećna u našem kraju, dok on vrti paru na tako reći projektu koji nikada neće ugledati svjetlo dana, izmišljeno radno mjesto, ko čuvar državnog pečata….2009. je članak u jutarnjem bio objavljen, a od pokretanja do 2009 je bilo prošlo 4 god. to je 48 mjeseci, a to je 6 720 000 kn.. i čekajte sad, a zašto bi sad građani burno reagirali, pa alo raskrčena je šuma.. pa mislim ono, to je jako težak pothvat, fućkaš ti skoro 7 miliona pa šta bi mi mogli u Vrboskom napraviti ili u nešto uložiti…sami odlučite.. ne da je to sramota….nego možemo izmisliti novu psovku….Dabogda ti gospodin M gradio skijalište

 9. Psovka je odlična, originalna: Dabogda ti M gradio skijalište!
  He he he… Bravo! Svima odgovornima koji još nisu otvorili oči još jednom neka PROGLEDAJU na:

  http://www.jutarnji.hr/sefu-fantomskog-skijalista-isplaceno-dosad-milijun-kuna/438509/

  DA SE NE ZABORAVI!!! I TREBA ODMAH DJELOVATI DA TAJ ČOVJEK VIŠE NE NAPRAVI ZLA VRBOVSKOM I NJEGOVOM PRORAČUNU!!!

  Inače ovakvo stanje je sa svima u našem mjestu koji bi nešto trebali raditi. Upravo čitam članak “Vrbovsko propustilo novce EU fondova za uređenje Kupe” i ne mogu da vjerujem… gradonačelnika nema… njegovog kolege iz Komunalnog odjela također nema… pročelnica ne zna ništa o tome, gospođa iz Turističke isto ne zna ništa o tome… oni svi ne znaju ništa o tome! A SVE DRUGE OPĆINE OKO NAS ZNAJU SVE I DOBILE SU NOVCEEEE!!! Ma neka se sakriju, ne moraju niti dolaziti na posao. Halo ljudi u tim institucijama i gradskim tijelima, pogledajte malo te papire koji vam stoje na stolovima i po ladicama dok jedete sendviče na marendama i ručkovima koji traju po 3 sata ili idete na kave koje traju po par sati!!! Ti papiri su ono što biste trebali pročitati, zapamtiti i iskoristiti svoje sposobnosti da od njih nešto napravite!!! Reći: Ja ne znam ništa i tražiti odgovornost u tuđem uredu nije rješenje! SVI STE ODGOVORNI: i gradonačelnik, i Komunalni odjel, i pročelnica i Turistička zajednica i Vijeće itd… Ne može to više tako da grad i građani trpe štetu a vi ne poduzimate ništa. Hvatajte se posla ili odite kući!!! Ionako ste svi već tamo, nema nikog na radnom mjestu pa neće biti razlike. S R A M O T A!

 10. Meni samo nije jasno da je on bio jedni kandidat i da je on jedini predao molbu kada je bio natjecaj za posao iz snova????

 11. Ovako, prvo: natječajima koje provodi Gradsko poglavarstvo Vrbovskog rukovode političke snage iz Zagreba (HDZ) ili Rijeke (SDP), ovisno o tome tko je u trenutku objave natječaja na vlasti. Tako je npr. u vrijeme “postavljana” za direktora na vlasti bio HDZ a poznato je koju političku funkciju u HDZ-u ima njegov brat i da se je njega trebalo zaposliti kako bi se našem bivšem gradonačelniku osiguralo saborsko mjesto.
  Drugo: U trenutku objave i provođenja natječaja morate imati nekoga blizu tim političkim centrima moći u Zagrebu ili Rijeci, npr. brat vam radi u Rijeci u poduzeću od L šurjaka pa će uz malo dobre volje L dignuti slušalicu i nazvati gradonačelnika M i reći mu tko MORA dobiti posao u komunalnom ili bilo kojem drugom odjelu (unatoč rezultatima ispitivanja koje provodi komisija). Ili vam sestrična radi u Zagebu u nekom poduzeću gdje je H u Nadzornom odboru, ona ga malo nagovara da se založi za vas preko županijskog ogranka HDZ-a, i stvar riješena.
  Treće: U najboljem slučaju nitko neće zvati niti iz Rijeke niti iz Zagreba pa će domaći političari na vlasti imati priliku da samostalno, po vlastitoj procjeni slobodno odrede tko je napodobniji za neki posao. E onda su oni mali bogovi…
  Naravno za takve stvari moraju uvijek biti prisutni na radnom mjestu da bi to sve mogli izvesti. Ali kad treba napraviti studiju da bi dobili novce iz EU fondova onda ih na radnom mjestu nema i oko toga ne znaju ništa “smuljati”…

 12. ovo je strašno!!! kako može postojati direktor u firmi koju bi mogli nazvat “M bajka”. Čovijek se niti ne pomakne a ono u đep plača od 14 000,00 kn.Stvarno je ljepo živjet u toj bajki jer je M glavni lik. A za nevolje ljepog našeg grada kažem grada jer će uskoro izgubit statut nije samo M kriv ima u našem poglavarstvu još M. Krenimo od pilane koju je naš grad kupio da bi ga sad prodavali. Svi ljepo sijede dobivaju plaću a ništa ne rade. Kad treba izać natječaj to je u velikoj tajnosti jer natječaj dobiva onaj koji više eurića ponudi; pa nam tako naš ljepi grad i okolicu grade slavonci, ogulinci karlovčani … samo ne naši poduzetnici jer oni niti neznaju da je natječaj izašao…tako je jednog našeg poduzetnika navelo da digne ruku na sebe…A slučajno ako naš poduzetnik dobije posao to su već ucijene da mu je bolje gladan ležat nego badava radit.Zato se našim uspavanim ljepoticama iz gradskog poglavarstva rade besplatno krovovi renoviraju kuće itd.. Jedan poduzetnik nam je jako vrijedan ,ali on je bio jako blizu našeg bivšeg gradonačelnika kad su se dijelile sreće za život u ovom našem ljepom gradu. Kad god se obratiš u poglavarstvo s nekim problemom toliko počnu kukati da bi prosto zaplakao nad njima. Imaju jako dobru školu završenu za laži , prevare, korupciju i izbjegavanje odgovornosti. Ne zanima ih kako ljudi žive ili bolje rečeno preživljavaju bitno da je njima udobno u njihovim foteljama i da se obezbjeđuju za dane kad napuste svoj mali raj, što znam i što sam svjedok da su djelovi od kupljene pilane završile u osiguranom dvorištu. Imam osječaj da im naš sadašnji gradonačelnik samo daje blagoslov za sva njihova nedjela. Taj čovjek očito radi još po naputcima bivšeg gradonačelnika jer je i on najvjerojatnije upao u jedan začarani krug. Trebao bi udarit šakom od stol i rastjerat sve krtice iz legla. Svaka bajka ima kraj tako će i na kraju ove bajke THE END jedino moć napisat USKOK. Možda su zaboravili na poruku premijerke da “NEMA NEDODIRLJIVIH “!! Može ih bit sram, ako ga uopče imaju.

 13. natječaj je u novom listu za direktora bijele kose… stručna sprema: NEZAMISLIVA :-)))
  Pročitajte i uvjerite se sami!!

%d blogeri kao ovaj: