vijesti

PROLJETNA AKCIJA DARIVANJA KRVI :  U Ravnoj Gori krv je dalo 24 darivatelja a u Brod Moravicama njih 13

U sklopu akcije darivanja krvi u Ravnoj Gori, obilježen je i Hrvatski dan šećerne bolesti


Oglasi

Akcijama su se pretežno odazvali mladi darivatelji, a posebno su istaknuti darivatelji s najvećim brojem darivanja Nenad Crnković iz Skrada koji je krv dao 116 puta i  Damir Crnković iz Brod Moravica 106 puta.

RAVNA GORA /BROD MORAVICE –  Prošlotjedna proljetna akcija darivanja krvi u organizaciji delničkog Crvenog križa, nakon dvodnevnog održavanja u Delnicama, provedena je i u Ravnoj Gori i Brod Moravicama. Kako javljaju iz CK Delnice, u Ravnoj Gori se odazvalo 30 darivatelja a krv je dalo njih 24 a u Brod Moravicama u akciji je sudjelovalo 14 osoba a njih 13 je dalo krv.

Akcijama su se pretežno odazvali mladi darivatelji, a posebno su istaknuti darivatelji s najvećim brojem darivanja Nenad Crnković iz Skrada koji je krv dao 116 puta i  Damir Crnković iz Brod Moravica 106 puta.

Na ove dvije akcije odazvale su se darivateljice –  u Ravnoj Gori Nataša Ružić (25), Elvira Salopek (13) Dragica Glad Dožaić 12, Željka Jakovac (6) i Dorotea Gorupić (3), Sara Dukić iz Brod Moravice (2) i Maria Grbavac iz Rijeke (3).

Od muških darivatelji istaknuti si oni koji su krvi darovali 40 i više puta i to Živko Šneperger, Brod Moravice (95), Slaven Crnković, Brod Moravice (88), Nikola Stepić, Ravna Gora (62), Alen Štimac, Skrad (60), Josip Crnković, Skrad (53), Dalibor Podobnik, Ravna Gora (53), Antonio Crnković, Brod Moravice (51) i Hrvoje Liker, Ravna Gora (43).

U sklopu akcije darivanja krvi u Ravnoj Gori, obilježen je i Hrvatski dan šećerne bolesti prilikom čega je Udruga dijabetičara Ravna Gora provela akciju mjerenja vrijednosti šećera i krvnog tlaka građanima, ističu u delničkom CK-u te dodaju da je i ova akcija provedena u suradnji sa Stručnim timom Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka uz pomoć njihovih volontera Ivanke Svetličić i Karlice Krulić u Ravnoj Gori te Tajane Jauk Mance i Antonia Crnkovića u Brod Moravicama.

Uz zahvalu na odazivu darivatelja kao i na podršci Domu zdravlja dr. Josip Kajfeš i Osnovnoj školi Brod Moravice, iz CK Delnice pozivaju darivatelje da se također odazovu u što većem broju na idućim akcijama koje će se održati u kolovozu.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Gradsko društvo Crvenog križa, Delnice

%d blogeri kao ovaj: